НАЧАЛО / ПОРТФОЛИО ВИНА /
КАТАРЖИНА ЕСТЕЙТ

/Posted by:

KATARZYNA ESTATE Grand AM 2021

Category: Новини

За поредна година KATARZYNA ESTATE беше част от календара на Pirin Golf Hotel & SPA *****, където се проведе KATARZYNA ESTATE Grand AM, едно от най-вълнуващите събития в програмата на голф играчите. Времето беше прекрасно и всички приятели на спорта имаха страхотни условия за игра. Бутилка розе очакваше всеки играч още при регистрацията, а за победителите имаше специални награди, които KATARZYNA ESTATE връчи в края на деня 🏆
За идеалния завършек, участниците се насладиха на BBQ пред Half Way House и дегустация на избрани вина.

/Posted by:

KATARZYNA ESTATE – част от изключителния концерт „Галата в София“

Category: Новини

На 31 август, под звездното небе, площадът пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ се превърна в сцена за един вълнуващ и невероятен спектакъл. Оперната прима Соня Йончева и прочутият тенор Пласидо Доминго поднесоха на зрителите, изключителния концерт „Галата в София“ и в продължение на два часа изпълниха арии и прочути опери под съпровода на Софийската филхармония.
На стилния коктейл след събитието присъстваха отбрани гости, които се насладиха на селекция вина от KATARZYNA ESTATE.

/Posted by:

„Най-добро българско вино“ и златна победа за Katarzyna Reserve 2017

Category: Новини

„Най-добро българско вино“ (“Best of Show“) и златна победа за Katarzyna Reserve 2017 на един от трите най-престижни световни конкурси за вино – Mundus Vini Summer Tasting 2021! Златни отличия получиха и Encore Syrah 2019, Contemplations Merlot & Malbec 2019, The Estate Merlot 2019, а сребърен медал – The Estate Chardonnay 2019. За шести път Katarzyna Estate е отличена с тази награда. Това е резултат на постоянството в качеството на нашите вина вече 15 години и следването на световните тенденции в производството.

/Posted by:

Участие в USA Trade Tasting

Category: Новини

Взехме участие в едно от големите винени изложения в Ню Йорк – USA Trade Tasting. KATARZYNA ESTATE презентира свои вина с голям успех пред доставчици, купувачи и специалисти в сферата на виното и алкохолните напитки. USATT 2021 има за цел да популяризира отделните представени брандове и да разшири тяхната познаваемост и дистрибуция в САЩ. Организацията се дължи на Българска асоциация на производителите и износителите на вино, чийто председател е Галина Нофору и се осъществява по проекта From Europe with Love.

/Posted by:

KATARZYNA RESERVE 2016 – в бутиковата десетка на класацията на DI VINO за 2020 година

Category: Новини

KATARZYNA RESERVE 2016 влезе убедително в специалната класация на DiVino – TOP 10. Тя е предназначена за вина от лимитирани серии. Тези лимитирани серии отразяват представата на винарите за съвършеното вино. Те са най-глезените „деца“, плод на специални нежни грижи и всяко от тях е шедьовър на винарското изкуство.
А KATARZYNA QUESTION MARK GOLD 2017 e в юбилейната десета класация на най-добрите вина за 2020г – DiVino TOP 50. Класацията е направена въз основа на целогодишните редовни дегустации, при които се опитват и оценяват над – 500 вина!

/Posted by:

Три златни медала за Катаржина Естейт на MUNDUS VINI Spring Tasting 2021

Category: Новини

С три златни медала за вината The Estate Cabernet Franc 2019, Question Mark Gold 2017 и Encore Syrah 2018, обогати колекцията си от медали Катаржина Естейт.
MUNDUS VINI е един от трите най-сериозни световни винени конкурси, основан от Meininger Verlag и се провежда всяка година. Ние участваме и в двете издания на конкурса – Spring и Summer Tasting, защото нашата политика е да изпращаме вина за оценка именно в най-големите и реномирани световни състезания за вино. До този момент, на този конкурс, вината ни са наградени с 39 златни медала, а 4 от тях са получили трофея – „ Best of Show“, който се присъжда на виното с най-добри качества от съответната държава.

/Posted by:

“La Maison de KATARZYNA” wine & tapas е най-новата винена емоция в сърцето на София

Category: Новини

“La Maison de KATARZYNA” wine & tapas е новият дом на KATARZYNA ESTATE в центъра на столицата и има за цел да стане предпочитана локация за всеки, който обича хубавото вино, поднесено в уютна атмосфера с подходяща комбинация от вкусни тапаси. Можете да ги намерите на бул.“Патриарх Евтимий 86“, всеки ден от 11:00 до 22:00ч.

Имате възможност да купите за вкъщи или да поръчате на място от разнообразната селекция вина. “La Maison de KATARZYNA” wine & tapas е място, където ще откриете целия асортимент на KATARZYNA ESTATE, а също така да закупите и други интересни продукти, които са лимитирани и се предлагат само там.
“La Maison de KATARZYNA” wine & tapas е подходящо място както за бизнес срещи, среща с приятели в свободното време, както и след работа. Можете да поръчате не само чаша вино, но и да изберете подходящо допълнение към него от менюто – вкусни тапаси, които включват разнообразни сетове от подбрани италиански и испански маслини, сушени домати, листа от каперси, селектирани вносни сирена. Любителите на месните деликатеси могат да дегустират интересен подбор от висококачествени колбаси като няколко вида хамон от иберийско прасе. То е известно с хранителната си диета и специфичен начин на отглеждане и генетика, които правят качествата на месото да превъзхожда това на всички останали свински породи. Разнообразието от тапаси включва също превъзходна селекция салчичон, чоризо, ломо, пастърма и шунка. Българско присъствие бележи пъстърмата, произведена в село Стъргел – неустоим месен деликатес от 100 % говеждо месо от породата „Black Angus“, произведено във ферма „Ангус“.
За любителите на леките тапаси “La Maison de KATARZYNA” wine & tapas се е погрижила с разнообразни сетове гурме брускети с разнообразен вкус.
Освен това гостите могат да се насладят и на интересни коктейли, специална селекция чайове, японска матча, превъзходно кафе и други висококачествени продукти, които отговарят на утвърдения стандарт, който имат и вината на KATARZYNA ESTATE.
От “La Maison de KATARZYNA” wine & tapas са се погрижили и за детайлите. Можете да изберете и красива опаковка за да превърнете виното в чудесен подарък. За любителите на качественото вино от “La Maison de KATARZYNA” wine & tapas са подготвили календар с тематични дегустации и интересни събития. Всеки месец ви очакват нови интересни предложения на подбрани деликатеси и вкусни изкушения.

/Posted by:

„Contemplations“ Merlot Malbec 2019 – съзерцание на естествената красота

Category: Новини

Новата серия етикети на „Contemplations“ Merlot Malbec 2019 e вече факт, като този път в нея е изразено съзерцанието на естествената красота. Съвършенството на създадените от природата проявления на красотата и символизмът, е намерло своето място в шестте арт етикета – „Цветята“, „Рибата“, „Хамелеонът“, „Пеперудата“, „Морско конче“, „Перото“.

/Posted by:

KATARZYNA се завърна с шест медала от Decanter 2020

Category: Новини

Шест медала бяха присъдени на шестте изпратени за оценка вина от KATARZYNA на едно от най-престижните винени състезания – Decanter в Лондон. Бронзови трофей получиха – THE ESTATE CHARDONNAY 2018, THE ESTATE MERLOT 2018, THE ESTATE CABERNET SAUVIGNON 2018, KATARZYNA MAVRUD 2018, KATARZYNA BALLADE 2016, KATARZYNA RESERVE 2012.
Decanter e един от най-значимите винени конкурси. Тази година, по време на 17-тото му издание, 116 топ винени експерта дегустираха и оцениха над 16 500 вина от цял свят. Дегустациите продължиха 28 дни под най-стриктни мерки заради Covid 19.

/Posted by:

Златен медал за QUESTION MARK GOLD 2016

Category: Новини

Златен медал за QUESTION MARK GOLD 2016 на деветото издание на балканския винен конкурс -THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITON. В конкурса участваха близо 200 винарни, които представиха най-добрите си вина пред авторитетно международно жури. Фестивалната част се проведе в своеобразното винено градче в откритото пространство пред НДК от 17 до 19 септември.