НАЧАЛО / ПОРТФОЛИО ВИНА /
КАТАРЖИНА ЕСТЕЙТ

/Posted by:

KATARZYNA се завърна с шест медала от Decanter 2020

Category: Новини

Шест медала бяха присъдени на шестте изпратени за оценка вина от KATARZYNA на едно от най-престижните винени състезания – Decanter в Лондон. Бронзови трофей получиха – THE ESTATE CHARDONNAY 2018, THE ESTATE MERLOT 2018, THE ESTATE CABERNET SAUVIGNON 2018, KATARZYNA MAVRUD 2018, KATARZYNA BALLADE 2016, KATARZYNA RESERVE 2012.
Decanter e един от най-значимите винени конкурси. Тази година, по време на 17-тото му издание, 116 топ винени експерта дегустираха и оцениха над 16 500 вина от цял свят. Дегустациите продължиха 28 дни под най-стриктни мерки заради Covid 19.

/Posted by:

Златен медал за QUESTION MARK GOLD 2016

Category: Новини

Златен медал за QUESTION MARK GOLD 2016 на деветото издание на балканския винен конкурс -THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITON. В конкурса участваха близо 200 винарни, които представиха най-добрите си вина пред авторитетно международно жури. Фестивалната част се проведе в своеобразното винено градче в откритото пространство пред НДК от 17 до 19 септември.

/Posted by:

Отново трофей за „Най-добро българско вино (Best of Show)“ и златни медали за КATARZYNA ESTATE на световния MUNDUS VINI SUMMER TASTING 2020

Category: Новини

За шести път българската изба доказа световно качество на своите вина на един от трите най-престижни световни винени конкурси MUNDUS VINI SUMMER TASTING 2020. Тази година трофеят „ Най-добро българско вино (Best of Show)“ получи един от флагманите на KATARZYNA ESTATE – Question Mark Gold 2016. Това вино бе наградено за безспорните му качества и със златен медал. Златно отличие получи и още едно от най-забележителните вина на избата – Encore Syrah 2017. Сребърен – за Katarzyna Reserve 2017
При стриктни хигиенни условия тази година журито, съставено от 120 световни винени експерти тества почти 4500 вина от цял свят в продължение на четири дни. Резултатите са наистина впечатляващи – 13 Grand Gold, 919 Gold и 849 сребърни медала, присъдени на различни вина и изби от всички точки на света. Всяка държава има по едно отличено вино за най-добро вино от всички изпратени за тест вина – „Best of show“.
Ето какво сподели за тази голяма награда Цветелина Николова, управляващ директор на КATARZYNA ESTATE:
„ Mundus Vini е един от трите най-сериозни световни винени конкурси, който се провежда от много години. Ние участваме всяка година и в двете издания на конкурса, защото нашата политика е да изпращаме вина за оценка именно в най-големите и реномирани световни състезания за вино
Журито на MUNDUS VINI e съставено от световни винени експерти – технолози, уайнмейкъри, професионални търговци на вино, журналисти с висока експертиза при дегустацията на вина. Принципът на оценка е сляпа дегустация, като пробите се разпределят за тестване по категория, произход, ниво на качество, аромат, а самата оценка се базира на 100-точковата схема на Международната организация по лозата и виното (OIV), призната от Международната организация на енолозите (UIOE).
Участието и получените трофеи са от изключително търговско и имиджово значение за нас, защото наградените вина се презентират през месец март пред десетки хиляди търговци на най-голямото винено изложение в света – ProWein в Дюселдорф… Нашата цел е вината ни да са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което да допринесат за развитието на имиджа не само на избата, но и на България като винопроизводител на световно ниво.“

/Posted by:

KATARZYNA ESTATE с триумф в Китай

Category: Новини

KATARZYNA ESTATE отново отбеляза победа със своите страхотни вина на China Wine & Spirits Awards 2020. Пет от изпратените за дегустация вина се завърнаха със златни медали, а ENCORE SYRAH 2018 е с двоен златен медал! Златни отличия получиха вината KATARZYNA MAVRUD 2018, KATARZYNA RUBIN 2018, LE ROUGE 2018, KATARZYNA BALLADE 2016

/Posted by:

Стартира гроздоберът в KATARZYNA ESTATE

Category: Новини

В средата на август месец започва гроздобера в KATARZYNA ESTATE. Стартираме с брането на бяло грозде, след което в края на месеца се преработва червено грозде за производство на вино розе. Преработката на гроздето се осъществява освен от високотехнологични и модерни френски и немски машини, но и с помощта на доста ръчни операции, позволяващи получаването на продукт с много високо качество. В края на месеца ще се бутилират част от високия ни клас червени вина като QUESTION MARK и ENCORE SYRAH.

/Posted by:

Злато за Chopin Ballade 2016

Category: Новини

CHOPIN BALLADE 2016 на KATARZYNA ESTATE донесе на България златен медал по време на 26-тото издание на международния винен конкурс Vinalies Internationales. Със сребърни медали се завърнаха KATARZYNA MAVRUD 2018, ENCORE SYRAH 2017 и QUESTION MARK GOLD 2016. Конкурсът е един от най-уважаваните, като в журито тази година участваха 103 винени специалисти от 40 националности. Те дегустираха около 3500 вина от цял свят на принципа на „сляпа дегустация“.

/Posted by:

Рекорд за Катаржина Естейт на световния винен конкурс Мундус Вини в Германия

Category: Новини

„Най-добър български производител“ и „Най-добро българско вино“ са наградите, с които се завърнаха от Германия вината на Катаржина Естейт. Освен с тези две отличия, избата може да се гордее и с най-много златни медали, присъдени на български вина, които са взели участие в конкурса. Златните медалисти на Катаржина са:
Katarzyna Reserve, Cabernet Sauvignon & Merlot, 2016 – „Най-добро българско вино“
Katarzyna Reserve, Cabernet Sauvignon & Merlot, 2012
Chopin Ballade, Cabernet Sauvignon & Syrah, 2016
Question Mark Gold, Cabernet Sauvignon & Merlot 2017
Encore Syrah, Magnum, 2017
Сребърен медал е присъден на Katarzyna Mavrud 2018
Петте наградени със златни медали вина на Катаржина Естейт ще бъдат представени в откритата дегустационна зона на Mundus Vini в рамките на най-голямото винено изложение в Дюселдорф – ProWein 2020.

/Posted by:

Катаржина Естейт е „перлата“ на винопроизводството в България

Category: Новини

Искаме да споделим с вас едно вдъхновяващо признание, което намери своето място на страниците на едно от най-реномираните чешки винени издание – “VINO & STYL”. Катаржина Естейт е определена като „българската перла“ на винопроизводството в България. Вината на Катаржина се изнасят успешно и във Чехия, където печелят все по-голяма популярност.