Новини
Сомелиер на България на 2016г. беше поканен за тридневен стаж в Катаржина Естейт
01 Октомври 2017 г.

Илиян Петракиев, Сомелиер на България на 2016г. беше поканен за тридневен стаж в Катаржина Естейт. Това е и неговата специална награда, която му беше предоставена от Цветелина Николова, управляващ директор на избата по случай победата му в конкурса за най-добър сомелиер на България.

Стажът е част от стратегията за социална отговорност на Катаржина Естейт в подкрепа на млади специалисти в сферата на виното. Той бе посрещнат от двамата уайнмейкъри на Катаржина – близнаците Свилен и Иван Кисьови. Въпреки, че стажът му съвпадна с един от най-натоварени моменти в избата – гроздобер 2017, екипът на Катаржина съдейства Илиян да се запознае подробно с целия технологичен процес.

Като сомелиер, на Илиян Петракиев беше отделено специално време за дегустация на различни вина. За провеждането на дегустациита се погрижи Мирослав Гинев, който е третия технолог в избата. За протичането й бе подготвил вина от актуални реколти като всеки от класовете вина, които опитаха показа определен харакер.

„Бих желал да изкажа благодарности на целия екип на избата за гостоприемството, което ми оказаха, както и за грижите, които полагат за направата на бакхусовата напитка!“, сподели Илиян Петракиев, Сомелиер номер едно на България за 2016г.

Katarzyna © 2013
Изработка на уеб сайт Изработка на уеб сайт