НАЧАЛО / ПОРТФОЛИО ВИНА /
КАТАРЖИНА ЕСТЕЙТ

/Posted by:

За осми пореден път трофей за най-добро българско вино и медал „Grand Gold” за Катаржина Естейт на световния винен конкурс MUNDUS VINI

Category: Новини

Катаржина Естейт триумфира за пореден път с голямо признание на един от най-значимите световни винени конкурси MUNDUS VINI SPRING TASTING 2022. Katarzyna Reserve 2016 бе оценена с двe отличия – трофеят Grand Gold и „ Най-добро българско вино (Best of Show)“. За първи път вино на Катаржина Естейт е наградено с медал Grand Gold, а вината получили това отличие са само 47 от общо 3 022 наградени вина.
Със златни медали се завърнаха от конкурса Katarzyna Question Mark 2017, Katarzyna Question Mark 2019, Le Voyage Cabernet Franc & Syrah 2020, Cheval de Katarzyna Mavrud 2020, сребърен получи Contemplations Merlot & Malbec 2020.
Вината със златни медали ще бъдат представени в специална зона по време на на най-голямото изложение за вино и спиртни напитки ProWein в Дюселдорф, Германия. То ще се състои средата на месец май и е най-голeмия търговски форум по рода си в света.
„ Конкурсът MUNDUS VINI е много важен за всички винопроизводители, защото най-добрите сомелиери правят своя избор предимно от вина, отличени с Best of Show и Grand Gold. Така тези вина влизат в супер селекциите на винените листи на ресторанти с категория Мишлен, или ресторанти в най-известните 5* хотели. Затова тези медали са изключително важни за Катаржина Естейт, за маркетирането и позиционирането на вината ни.
От друга страна това, че печелим тези големи награди всяка година е доказателство, че нашите вина отговарят на тенденциите за стила на вината, които се менят почти всяка година.
Участваме в конкурса от 2009г. и всяка година печелим златни медали. За осма поредна година получаваме наградата за „ Най-добро българско вино (Best of Show)“. За нас, екипът на Катаржина Естейт, това е признание и доказателство, че качеството на вината ни не се променя в годините. А това е много важно за успешното изграждане на имиджа на България като производител на качествени вина на световно ниво.“, споделя Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт.

/Posted by:

Златен триумф за Катаржина Естейт в Китай

Category: Новини

Безпрецедентен успех за Катаржина Естейт в един от най-големите и престижни винени конкурси в света – China Wine & Spirits Awards Best Value 2022. Всичките шест вина, изпратени за оценка, се завърнаха в България със златни медали, а двоен златен медал и трофея „Българско вино на годината“ (Best Bulgarian Wine of the Year) получи Question Mark Gold 2017.
Contemplations Merlot & Malbec 2020, Encore Syrah 2019, Katarzyna Reserve 2016, The Estate Cabernet Franc 2020, The Estate Chardonnay 2020 получиха златни отличия.
Вината, наградени с медали на този конкурс, веднага привличат вниманието на дистрибутори и клиенти и това е доказателство за техните качества. CWSA ( China Wine& Spirits Awards) e най-големия и престижен конкурс за вино и спиртни напитки в Китай и Хонг Конг. Съдиите на конкурса са с висок професионализъм и оценката, която дават за дегустирани вина, до голяма степен влияе на търсенето сред потребителите на този огромен бързоразвиващ се пазар.

„Тези медали допринасят за имиджа и популярността на нашите вина по света. Такива успехи изграждат доверие в нашите международни клиенти и партньори и играят съществена роля за увеличаването на експорта на Катаржина Естейт “, споделя Андрей Христов, административен и експорт директор на избата.

Блестящото представяне China Wine & Spirits Awards 2022 е поредното признание за Катаржина Естейт и българското вино.

/Posted by:

Катаржина Естейт с приз за устойчив износ

Category: Новини

Катаржина Естейт получи приза за „Устойчив износ на външните пазари“ на годишните награди на „Стандарт“ по време на традиционния форум „Да! На българската храна“. Наградата бе връчена на Цветелина Николова от Н.П. Закия ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България. „Тази година „Катаржина Естейт“ успешно стъпи на пазара в САЩ. Благодаря на екипа за всички усилия, които полага. Трябва да покажем на света, че България произвежда изключително качествени продукти“, каза г-жа Цветелина Николова, управляващ директор на избата.

/Posted by:

Катаржина Естейт представи серията CHEVAL в Украйна

Category: Новини

Катаржина Естейт взе участие в международното изложение Wine & Spirits Ukraine 2021 – място за среща на производители от цял свят със сомелиери, вносители, дистрибутори, представители на търговията на дребно и ресторантьорство от Украйна. В изложението участват над 200 производители на вина и алкохолни напитки. Инициатор и организатор на нашето участие е Bulgarian Winemaking & Export Association, с председател Галина Нифору. Вината от серията CHEVAL бяха приети с овации по време на поредицата от специални дегустации в този голям винен форум.

/Posted by:

Вината на Катаржина Естейт бяха част от церемония в присъствието на Н.В. Симеон Втори

Category: Новини

Вината на Катаржина Естейт бяха част от официалната церемония по кръщаването на редакцията на една от най-големите новинарски медии в България – ФАКТИ.
Тя вече ще носи името на висшия рицар на Суверенния Малтийски орден и негов посланик в България Камило Дзуколи, които почина през 2019 г. Близо 20 години Кaмилo Дзукoли бe в ocнoвaтa нa блaгoчecтивaтa дeйнocт, кoятo Мaлтийcкият oрдeн ocъщecтвявa в Бългaрия. На церемонията присъства Н.В. Цар Симеон Втори, съпругата на Камило Дзуколи, която наследи неговия пост като посланик на Ордена в България – Урсула Дзуколи, посланици, представители на Малтийския орден, директорът, който отговаря за връзките с Малтийския орден и Светия престол в Министерството на външните работи Стефан Димитров.

/Posted by:

KATARZYNA ESTATE Grand AM 2021

Category: Новини

За поредна година KATARZYNA ESTATE беше част от календара на Pirin Golf Hotel & SPA *****, където се проведе KATARZYNA ESTATE Grand AM, едно от най-вълнуващите събития в програмата на голф играчите. Времето беше прекрасно и всички приятели на спорта имаха страхотни условия за игра. Бутилка розе очакваше всеки играч още при регистрацията, а за победителите имаше специални награди, които KATARZYNA ESTATE връчи в края на деня 🏆
За идеалния завършек, участниците се насладиха на BBQ пред Half Way House и дегустация на избрани вина.

/Posted by:

KATARZYNA ESTATE – част от изключителния концерт „Галата в София“

Category: Новини

На 31 август, под звездното небе, площадът пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ се превърна в сцена за един вълнуващ и невероятен спектакъл. Оперната прима Соня Йончева и прочутият тенор Пласидо Доминго поднесоха на зрителите, изключителния концерт „Галата в София“ и в продължение на два часа изпълниха арии и прочути опери под съпровода на Софийската филхармония.
На стилния коктейл след събитието присъстваха отбрани гости, които се насладиха на селекция вина от KATARZYNA ESTATE.

/Posted by:

„Най-добро българско вино“ и златна победа за Katarzyna Reserve 2017

Category: Новини

„Най-добро българско вино“ (“Best of Show“) и златна победа за Katarzyna Reserve 2017 на един от трите най-престижни световни конкурси за вино – Mundus Vini Summer Tasting 2021! Златни отличия получиха и Encore Syrah 2019, Contemplations Merlot & Malbec 2019, The Estate Merlot 2019, а сребърен медал – The Estate Chardonnay 2019. За шести път Katarzyna Estate е отличена с тази награда. Това е резултат на постоянството в качеството на нашите вина вече 15 години и следването на световните тенденции в производството.

/Posted by:

Участие в USA Trade Tasting

Category: Новини

Взехме участие в едно от големите винени изложения в Ню Йорк – USA Trade Tasting. KATARZYNA ESTATE презентира свои вина с голям успех пред доставчици, купувачи и специалисти в сферата на виното и алкохолните напитки. USATT 2021 има за цел да популяризира отделните представени брандове и да разшири тяхната познаваемост и дистрибуция в САЩ. Организацията се дължи на Българска асоциация на производителите и износителите на вино, чийто председател е Галина Нофору и се осъществява по проекта From Europe with Love.

/Posted by:

KATARZYNA RESERVE 2016 – в бутиковата десетка на класацията на DI VINO за 2020 година

Category: Новини

KATARZYNA RESERVE 2016 влезе убедително в специалната класация на DiVino – TOP 10. Тя е предназначена за вина от лимитирани серии. Тези лимитирани серии отразяват представата на винарите за съвършеното вино. Те са най-глезените „деца“, плод на специални нежни грижи и всяко от тях е шедьовър на винарското изкуство.
А KATARZYNA QUESTION MARK GOLD 2017 e в юбилейната десета класация на най-добрите вина за 2020г – DiVino TOP 50. Класацията е направена въз основа на целогодишните редовни дегустации, при които се опитват и оценяват над – 500 вина!