Винени турове

Ако искате да разберете повече за света на Katarzyna Estate и да откриете следващото си любимо вино, задължително трябва да посетите избата и да се насладите на един от дегустационните ни пакети. Нашите винени специалисти ще ви разкрият „пътя на виното“ като разходката ще започне от лозята и ще завърши в красивата ни дегустационна зала, а гледката от нея ще ви спре дъха! По време на дегустацията не се колебайте да задавате въпроси – ще ви споделим всичко за сортовете, тероара, техниките и философията на Katarzyna Estate.
Ако се замислите, изглежда изумително, че малки зърна като гроздето са отговорни за създаването на такова изобилие и разнообразие от вина. Къде и как се отглежда гроздето има огромно значение за качеството, вкуса и аромата на виното. Разходете си из лозята на KATARZYNA ESTATE, за да видите от къде тръгва цялата магия. Ние притежаваме 7 500 дка собствени лозови масиви в един от най-добрите за отглеждане на лозя райони на България. Дори и елементарното схващане на принципите на винопроизводството ще ви помогне да избирате вино с повече увереност.

Модерното винопроизводство е свързано най-вече с
изстискването на висококачествено вино от първокласно грозде. Вкусът идва от гроздето, но
огромна роля при получаването и опазването на тази ценна суровина играят също и дейностите
във винарната.

Изборът на винификация е подчинен единствено на стремежа ни да разкрием изцяло тероара на имението, както и специфичните сортови характеристики на вината.

Избата разполага със съвременно технологично оборудване, което, заедно с уменията на екипа, води до създаване на вина с типичен регионален характер и урка сортова идентичност.

Дъбът – факт е, че дъбът е единственото дърво, използвано във винопроизводството, което е
показало такъв афинитет към виното.
Вината ни отежават във френски барици (40% нови), които регуларно се доливат и се следи за
качествените промени, настъпващи в тях, благодарение на контакта на виното с дървесината.

Използват се различни видове дъб, от различни региони и изпичане на дървесината.

След бутилиране, вината отлежават в подземен тунел с
постоянна температура от 14°С и 75% влажност.

Вината от високия ни клас отлежават минимум година и половина в бутилка преди пускането им на пазара. Тези вина няма как да постигнат високото си качество без типиния бутилков тон.

Отлежаването на вината в бутилка е толкова важно, колкото и отлежаването в бъчви. При това отлежаване ароматът се променя с допълнителни благородни нотки, вкусът се омекотява и виното придобива завършен вид.